UE - RO

Frontiere comune . Soluții comune


ALTHERA - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk
1HARD/4.1/37

Proiect finanțat de Uniunea Europeană

Obiective proiect

Obiective
Proiect

1HARD/4.1/37

Obiectiv tematic 8. Provocări comune în domeniul siguranței și securității.

Prioritatea programului 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și acces la sănătate.

Obiectiv general: îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk.

Obiectiv specific 1 – construirea unui Centru pentru Terapii Alternative în Recea, județul Maramureș, care cuprinde 7 cabinete medicale pentru terapii specifice, un parc senzorial și o arenă mare pentru terapie inovatoare cu animale (cai, ponei și câini) și să reabiliteze secțiunea de terapii alternative de la Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, care cuprinde 3 cabinete medicale, 1 sală mare de sport și hol de acces, până la sfârșitul implementării proiectului.

Obiectiv specific 2 – îmbunătățirea competențele și performanțele a 9 terapeuți care lucrează în Centrul pentru Terapii Alternative Recea, județul Maramureș și 5 terapeuți care lucrează în secțiunea de terapii alternative de la Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk prin instruiri specifice și schimburi de experiență, până la sfârșitul implementării proiectului.

Obiectiv specific 3 – să sporească cunoștințele despre cauzele și riscurile de a avea copii cu diferite dizabilități în rândul populației care locuiește în județul Maramureș și în orașul Ivano-Frankivsk, obiectiv focusat pe cel puțin 20000 de locuitori considerați populație fertilă, din grupul de vârstă 20-39, prin campanii de conştientizare, desfășurate pe ambele părți ale frontierei, până la sfârșitul implementării proiectului.

Acest website a fost produs cu sprijinul Uniunii Europene. Conţinutul acestui website intră în responsabilitatea Consiliul Județean Maramureș şi nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene sau a structurilor de management ale Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2021.
© 2020-2021 Consiliul Județean Maramureș. Toate drepturile rezervate.


Contact:

Adresa:

Strada Gheorghe Șincai 46, Baia Mare 430311

Tel. : +40 262.212.110

E-mail: office@cjmaramures.ro